Monday 6 June 2011

Zarada Na Internetu E-Bay


Postoji puno prodavaca koji zaradjuju veliki novac svakodnevno prodavajuci na E-Bay. Hiljade i hiljade prodaja se obavi svak idan, što je rezultiralo puno prihoda za puno prodavača. A još uvijek postoji prostor za vas ako želite da se uključite. Ako doista želite početi pravi "bisznis" E-Bay je mjesto za vas. 
Kako poceti??
Prvo sto trebate uraditi jeste da se naravno registrujete na E-Bay.com.Ukucajte e-bay.com i zatim nadjite dugme za registraciju, kliknite na njega i popunite obicni registracijski formular. 
 Zatim sljedeci vas zadatak je naci neke predmete koji vam ne trebaju i koje bi rado prodali. Npr. neki mobitel koji vam stoji u ladici bezveze :).Jedna od kljucnih stvari na koje morate obratiti posebnu paznju jeste ta da napravite sto vise fotografija predmeta koji zelite prodati, dakle ako je u pitaju mobitel fotografisite ga sa svih strana i jako je bitno da stavite tacan opis i stanje tog predmeta u nasem slucaju mobitela. 
Kada nadjete nekoliko predmeta koji zelite prodati postavite ih na prodaju i cekajte ponude. Da bi sebi olaksali posao i stvorili reputaciju sa kojom cete lakse prodavati stvari u buduce preporucujem vam da kupite par predmeta, ne mora to biti nista posebno tek neka sitnica samo da dobijete na reputaciji tj. da ste uspjesno izvrsili par transfera, to ce vam mnogo pomoci u buducnosti.
Mnogi su me pitali, aa sta ako nemam sta da prodam?? 
Moj odgovor je da "svercujete". Npr : 
Nadjete neki mobitel koji na e-bay kosta 100 $, vi ga kupite i preprodate ga za 110 -120 $ vjerujte, poznajem neke ljude koji imaju fina primanja radeci ovaj "virtualni" legalni sverc :D.
Takodjer imate jos jednu mogucnost da zaradite novac sa E-bay i pik.ba. Moj prijatelj je zaradio lijepe novce na Sony Ericcson slusalicama. Ovako je uradio : Nasao je na E-Bay slusalice koje su kostale 2$ i kupio je 10 komada, zatim je na Pik.ba objavio te iste slusalice i prodao ih 10 KM po komadu, sracunajte koliko je zaradio ?? Nije lose aa :D
Pokusajte i vi i neka vam je sa srecom, i da jos jedna stvar ovo zaista radi :)

No comments:

Post a Comment